Total Oss

Door jongeren, voor jongeren!

Oss is voor mij..

Een kans om mijn leidinggevende kwaliteiten door te ontwikkelen en jonge voetbaltalenten beter te maken als mens en als sporter

- Will Boesen

Mop van de week

Komt een ossenaar bij de redactie van een krant en zegt tegen de man achter de balie: "Ik kom de krant opzeggen". Zegt de man: "Goed, begint u maar bovenaan".

Ut woord van de week

Houdoe

- afscheidsgroet

Uitleg? Klik hier

Laatste tweets

×

Attentie

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Boterham Ham/Kaas

- Door Levie Vriend -

Je kent het wel, je bent alleen thuis op kerstavond, want een vriend of vriendin heb je nog steeds niet, en die familieverplichtingen zijn eigenlijk ook maar niets. Je besluit alleen thuis te blijven op je kamertje van 12 vierkante meter, om zelf een overheerlijke maaltijd te bereiden. Een genie in de keuken ben je echter niet, maar wat maakt dat uit? Met een magnetron kom je al een heel eind. Ik heb een magisch gerecht bedacht een aantal maanden geleden, na een stapavond, bij gebrek aan worstenbroodjes of een tosti-ijzer. tosti

Het is niet moeilijk te maken. Helemaal niet zelfs.

Wat heb je nodig?

• Boterhammen (Wit of bruin, maar maisbrood is ook bijzonder lekker!)

Ham (Of niet, als je vegetarisch bent) 
Kaas (Echt, gebruik wel kaas) 
• Curry en mayonaise (zorgt voor de final touch)
Boter (Het liefst veel, maar dat is persoonlijke voorkeur)

Zo maak je het:
1. Pak een zak brood, en maak deze open.

2. Pak een aantal sneetjes, en leg deze zorgvuldig op een bord/snijplank.
3. Smeer boter op de bammetjes. (wel met liefde)
4. Pak de kaas en of ham uit het pakje, en leg deze goed op de sneetjes. (Het liefst de kaas iets over de randjes, zodat het lekker smelt)
5. Leg de hemelse boterhammetjes in de magnetron.

6. Zet de oven op 250 graden. Gedurende een minuut of anderhalf laat je je gerecht heerlijk warm worden. (en slap, vooral slap)

7. Als de magnetron klaar is, is het bijna klaar. Maar je bent er nog niet!Zorg eerst dat je je vingers niet brandt aan het hete bord.

8. Als je dit hebt overleefd, pleur je een grote hoeveelheid saus op je bord, om vervolgens lekker te gaan dippen.

_______________________________________________________________________________

Chocolade Fondue

- Door Debby van de Wetering - 

Dit is een lekker nagerecht waar eigenlijk vrijwel geen voorbereiding voor nodig is en wat je ter plekke met je vrienden of familie kan maken.

Wat heb je nodig?
• Reep witte chocolade (100 gram)

• Reep melk chocolade (100 gram)kersen

• Reep pure chocolade (100 gram)

• Kersen ( 350 gram) - €1,00 AH eigen merk
• Aardbeien en ander fruit wat je lekker vind
• Versiersels zoals eetbare pareltjes

Zo maak je het:
1. Smelt de verschillende soorten chocolade in pannen of schaaltjes en plaats ze op een warmhoudpitje.

2. Zet de verschillende soorten fruit ook op tafel samen met de versiersels en dan is het tijd om te gaan dompelen. Vooral de kersen zien er dan uit als kerstballen.

TIP: Gezellig om samen te doen en zo simpel en lekker als wat.

_______________________________________________________________________________

Champignonflap

- Door Debby van de Wetering - 

Natuurlijk is er niets zo lekker als snoepen als je gezellige met zijn allen voor de tv zit. Een lekker hartig hapje past hier heel goed bij. Dit hapje is ook nog eens vegetarisch helemaal lekker dus.

Wat heb je nodig? +- 20 hapjes
• Bladerdeeg (pakje van 10) 
• Kruidenkaas
• 1 Paprika
• 1 bakje Champignons
• Bosui
• 1 ei

champignons


Zo maak je het:

1. Verwarm de oven alvast voor en ontdooi de bladerdeeg.

3. Voeg hierbij de bosui en paprika toe. Doe deze vulling dan in een schaal en voeg naar smaakt wat van de kruidenkaas toe, roer dit goed door.2. Snijd de ingrediënten in kleine blokjes en begin met het kort bakken van de champignons in een klein beetje olijfolie.

4. Snijd de bladerdeegplakjes diagonaal door. Zodat je kleine driehoekjes krijgt.

5. Klop het ei los in een schaaltje en bestrijk de randen van de bladerdeegplakjes.

6. Doe op elk driehoekje een klein beetje van de vulling en vouw deze dan goed dicht.

7. Bestrijk de hapjes met het overgebleven opgeklopte ei en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.

8. Volg de bakinstructies op het doosje van de bladerdeeg en klaar zijn je heerlijk bladerdeeghapjes.

_______________________________________________________________________________

Gevulde Paprika's

- Door Debby van de Wetering - 

Groenten zijn natuurlijk ook heel gezond voor je en met al dat vette eten en drank tijdens kerst is dat geen verkeerd iets. paprikaHier dus een recept voor lekkere gevulde paprika’s.

Wat heb je nodig? 2 personen

Gehakt

• Peper

Zout

Knoflookpoeder

Paprika’s (kleur maakt niet uit / zorg wel dat ze mooi groot en stevig zijn)
• Kaas (strooikaas)

• Tomaten (ongeveer 2 stuks)

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Snijd de stengel uit de paprika’s en hol deze uit. Zorg er dus voor dat alle pitjes eruit zijn.

3. Doe wat olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul.

4. Breng het gehakt op smaak met wat peper, zout en knoflook.

5. Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg deze kort toe.

6. Vul de paprika’s met het mengsel.

7. Heb je de paprika’s gevuld bestrooi ze dan met een royale laag aan kaas.

8. Zet de paprika’s in een ovenschaaal en plaats ze voor ongeveer 20 minuten op 180 graden in de oven.

TIP: Mocht je niet van paprika’s houden dan zijn groenten zoals courgette en aubergine ook goed te gebruiken.

_______________________________________________________________________________

Witte Chocolademousse

- Door Erna Schuurmans -

Omdat ikzelf zo'n enorme zoetekauw ben en witte chocolade mijn lievelings is, is het eerste recept van TotalOss er eentje voor een overheerlijke witte chocolademousse. Hiermee kun je, je eens flink uitsloven en maak je een goede indruk tijdens het kerstmaal. Alle ingrediënten zijn White chocolate mousse 5418297929samengesteld voor een zacht prijsje, want de decembermaand is natuurlijk al duur genoeg. Komt ie dan he!

Bereidingstijd: 10-12 min.

Hoeveelheid: 4 Personen.

Benodigdheden:

- 200 ml melk
- 700 gram witte chocolade
- 500 ml (ongeslagen) slagroom
- 50 ml amaretto

Zo maak je het:

1. Kook de melk
2. Laat de chocolade tegelijkertijd smelten in een pannetje op het vuur
3. Wanneer de chocolade gesmolten is voeg je deze bij de melk
4. Giet de amaretto erbij
5. Klop de slagroom half, dus niet stevig tot slagroom
6. Voeg de half geslagen slagroom erbij
7. Laat het goedje afkoelen en opstijgen in de koelkast
TIP: Lekker met geraspte chocolade, fruit en karamel- of aardbeiensaus.

Smakelijk Eten!

_______________________________________________________________________________

Nacho's

- Door Debby van de Wetering - 

Als je aan nacho’s denkt denk je niet gelijk aan een heerlijk kersdiner. Maar toch kan het heel gezellig zijn een lekkere schaal met nacho’s op tafel te zetten en met je familie of vrienden van te snoepen.

Wat heb je nodig? 4/6 personen

• Gehakt (+- 500gr) 
Mexicaanse gehaktkruiden 
• Ijsbergsla/veldsla
Nacho’s (Je kunt elke nacho’s smaak gebruiken die je zelf wil)
Cheddar Kaas (kan ook gewone strooikaas zijn)
• Tomaten (ongeveer 3 stuks)

Maïs (uit blik)
Crème fraiche
1 Rode paprika
• 1 Groene paprika
1 Rode ui

Zo maak je het:

1. Kruid als eerste het gehakt (bij voorkeur met mexicaanse gehakkruiden).Nachos

2. Verwarm ondertussen vast de oven voor op ongeveer 180 graden.

3. Vervolgens bak je het gehakt in de pan rul. Dit betekend dat het gehakt een bruine/grijze kleur krijgt. Er hoeft geen boter of olie in de pan.

4. De bodem van een ovenschaal bedek je met de nacho’s, vaak is het een gehele zak per ovenschaal.

5. Als het gehakt rul is strooi je deze in het midden van de ovenschaal over de nacho’s.

6. Hierover strooi je het blikje mais.

7. De rode ui en paprika’s snij je in kleine reepjes. Deze strooi je over de mais en het gehakt heen.

8. Het geheel bedek je met de cheddar kaas.

9. De schaal gaat dan enkele minuten in de oven tot de kaas gesmolten is (verschilt per oven ongeveer 6 minuten).

9. In de tussentijd snij je de tomaat in blokjes en doe je met de fijngesneden sla in een kom.

10. De crème fraiche roer je los en doe je in een apart kommetje (je kunt bij de nacho’s ook genieten van een heerlijke guacamole)

11. Dan is het tijd om de schaal uit de oven te halen en te genieten van je nacho’s!

_______________________________________________________________________________

Overwegend Bewolkt

7°C

Oss

Overwegend Bewolkt

Wind: 11.27 km/h

 

Neem ook eens een kijkje op:

FacebookTwitterInstagram

 


Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.