Total Oss

Door jongeren, voor jongeren!

Oss is voor mij..

Een kans om mijn leidinggevende kwaliteiten door te ontwikkelen en jonge voetbaltalenten beter te maken als mens en als sporter

- Will Boesen

Mop van de week

Komt een ossenaar bij de redactie van een krant en zegt tegen de man achter de balie: "Ik kom de krant opzeggen". Zegt de man: "Goed, begint u maar bovenaan".

Ut woord van de week

Houdoe

- afscheidsgroet

Uitleg? Klik hier

Laatste tweets

×

Attentie

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Petitie bij de loempiakraam

 

De loempiakraam in Oss had haar vergunningen niet in orde. Dit hadden ze volgens velen al vijf jaar kunnen aan zien komen, maar toch heeft de familie niet op tijd gehandeld.
In plaats van zes dagen, mogen ze over een tijdje nog maar één dag in de week in de stad staan. De bewoners van Oss en omgeving hebben een petitie gestart om de familie te helpen.
Total-Oss.nl nam een kijkje bij de loempiakraam.

{youtube}http://youtu.be/zNB6Fr-aevg{/youtube}

 

Inmiddels heeft de gemeente Oss bekend gemaakt dat de loempiakraam nog drie jaar mag blijven. Bron: Brabants Dagblad

Interview met Pap & Pudding 

Nu we eindelijk het geforceerd aardig zijn tijdens kerst en nieuwjaar achter de rug hebben is het onderhand weer eens tijd om te gaan denken aan carnaval, waar we allemaal wel oprecht vriendelijk zijn tegen iedereen.  Over iets meer dan een maand kun je weer verkleed de straat op, dus je mag je pak van dit jaar alvast bij elkaar zoeken.
En als het gaat over carnaval in Oss kun je natuurlijk niet om ze heen, het feestduo Pap&Pudding. 

Om alvast in de carnavalsstemming te komen hebben we alvast een interview gehouden met René van Rooij (Pap) en Hans van Erp (Pudding).

Schermafbeelding 2015 01 09 om 22.49.00

Voor wie ze nog niet kent, Pap&Pudding is een duo dat al heel wat jaren feestliedjes maakt. Ze hebben verschillende albums gemaakt. Je zou ze kunnen kennen van liedjes als “Dikke Ria”, “Confetti in m’n bier” en het spraakmakende nummer “Moord in Herpen”. En dit jaar kunnen we genieten van “Oan de kant, ik moet weer overgeven!

1. Hoe bedenken jullie een carnavalslied, en hoe lang zijn jullie daar dan ongeveer mee bezig?

Het bedenken van een carnavalslied is in principe vrij simpel. We zoeken eerst een pakkende melodie, om er daarna een “grappige” tekst op te verzinnen”
Sommige liedjes schrijf je in een half uur, en over sommige doe je 3 weken.
De muziekbanden maken is de grootste klus.

2. Wat maakt een carnavalsnummer succesvol?

Daarop hebben eigenlijk geen passend antwoord. Het is voor ons ook steeds een verrassing of een liedje aanslaat of niet.

3. Van welk lied denken jullie dat de meeste mensen jullie kennen?

Omdat we nergens wegkomen zonder dat we “Opblaasbare Barbara” en “Loat ze mar komme godverdomme” gezongen hebben, denk ik dat dat de meest bekende nummers zijn. Wat niet wil zeggen dat dat onze beste nummers zijn

4. Op welk van jullie eigen carnavalsnummers zijn jullie het meest trots?

Poeh!!! Dan moet ik zeggen “Confetti in m’n bier” alhoewel we ook erg genieten op het gehos bij “Plastieke Annemieke” maar dat is geen echt carnavals nummer, dat zingen we ook bij andere optredens

5. Is er een nummer dat jullie liever niet meer zingen?

Hans: “Poldermeidje”, omdat we deze te vaak gezongen hebben.

René: “Wie is da lekker ding woarvur ik dees liedje zing in d’r veul te kleine string op een bilbord in de wei langs de grote snelweg”. Dit lied heeft te lange regels in één adem.

6. Hoe ver voor carnaval komen de eerste boekingen voor jullie binnen?

De eerste aanvragen komen eigenlijk al meteen binnen.

7. Hebben jullie genoeg tijd om zelf nog carnaval te vieren tussen het geven van optredens door? (Zo niet, wat vinden jullie daarvan?)

Jawel hoor. Het is voor ons slechts een uit de hand gelopen hobby. Verder is René nog hartstikke druk met de “WC Experience” dus een volle agenda zit er voor ons niet in. Meestal treden we een keer op voor wat bevriende kasteleins, en vaak  blijven we daar dan ook de rest van de avond plakken.

Dus carnaval vieren doen wij nog volop, gelukkig.

8. Hoe zijn jullie op de naam Pap en Pudding gekomen?

Hans ging vroeger altijd met zijn vader met zuivel langs de deur, en omdat hij meer kinnen heeft dan gebruikelijk wordt hij van jongs af aan al Pudding genoemd.
René is vader van 2 kinderen. Hij is dus papa. Pap

Voor meer informatie over het duo kun je terrecht op hun site. www.papenpudding.nl

 

_______________________________________________________________________________

Loempiakraam hoopt op meer media-aandacht

De familie Nguyen, eigenaar van de loempiakraam in Oss, hoopt op zoveel mogelijk aandacht van de media om hun geliefde kraam weer gewoon zes dagen per week te mogen laten verkopen. Zoals de plannen er nu uitzien, wordt dit teruggevorderd naar slechts een dag per week. Dit plan van de gemeente kwam trouwens niet als een schok voor de familie; het plan lag al zo’n 5 jaar klaar.

De loempiakraam is een bekend gezicht in Oss en krijgt daarom een hoop aandacht van lokale media, tot een week geleden. Toen belandde het nieuws ook bij de landelijke media, die vervolgens massaal uitrukten naar het Brabantse dorp om een item te maken. Zo was de eetgelegenheid te bewonderen op Hart van Nederland, en ook dook deze week Omroep Max  op.

Petitie
Volgens de familie Nguyen kan de media-aandacht alleen maar positief uitpakken, en iedereen is dan ook van harte welkom. ‘We hopen dat door de aandacht van de media de gemeente besluit om ons gewoon te laten werken. We zijn hier al zo lang.’ Deze mening delen de bewoners uit Oss massaal, zo lijkt het. Er is een petitie gestart waar mensen hun handtekeningen kunnen zetten. Deze wordt druk getekend. Al meer dan duizend handtekeningen zijn ondertussen verzameld.

Meubilair van Oss
Volgens mevrouw van Geelen (73) is het een grote schande dat de kraam dit allemaal door moet maken. ‘De tent hoort bij het meubilair van Oss. Het hoort bij de cultuur.Al 23 jaar staan ze niemand in de weg, integendeel. De eigenaren zijn zó sympathiek. Ik weet wel dat de familie zich er al een tijdje op kon voorbereiden, maar kom op nou. Ze doen niemand kwaad. ’

Ook de jeugd wil graag dat de kraam veelvuldig openblijft. Ronny (14) is opgegroeid met de loempia’s, en wil ze voor geen goud missen. ‘Elke week, al voor zolang ik me kan herinneren, koop ik loempia’s. Het hoor gewoon bij Oss, klaar. Als ze maar een dag per week open mogen, zijn wij, de Ossenaren, echt niet blij.’

GroenLinks, die zich actief inzet voor de actie, wil nog deze week meer duidelijkheid hebben over de zaak. Spannende tijden voor de familie van Nguyen.

Interview met Lex Gaarthuis

Radio dj Lex Gaarthuis bekend van radio 100% NL kwam langs voor de kick off van het glazenhuis Oss. De dj presenteerde vrijdagavond van 19:00 tot 20:00 op internet radiostation Radio Delta. Deze radiozender heeft in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis Oss een bedrag van 904,58 euro opgehaald en zondag 21 december aan het landelijke glazenhuis in Haarlem geschonken. Lex hield na zijn presentatie een interview met de redactie van Total Oss. Zo liet hij onder andere aan ons als eerste weten dat zijn radio programmanaam 100% Wakker op landelijk radiostation 100% NL vanaf 5 januari veranderd in Goeiemorgen Lex!

Lees hier onder het interview met Lex Gaarthuis.lex4

 

Wanneer kwam je erachter dat je talent had voor radio?

“Dat is een heel gek verhaal. Ik was volgens mij zestien of zeventien jaar toen ik in IJmuiden (dorpje in Noord-Holland aan de zee) waar ik vandaan kom foto’s van de lokale omroep studio zag. Er werd door die lokale radio zender opgeroepen om naar de studio te komen.

Toen ben ik gewoon gaan kijken want ik had eigenlijk helemaal niks met radio, ik was nog drummer in een bandje. Toen ik voor het eerst een radio studio binnen stapte dacht ik:

wauw dit is cool. Ik ben daar een paar weken achter elkaar heen gegaan om te kijken hoe ze dat deden. Rond die tijd kwam dat moment dat ik dacht: dit is wat ik wil.”

“De kans om bij die lokale omroep ook radio te gaan maken, kwam toen er op een avond een DJ ziek was. Ik weet nog goed dat ze toen vroegen of dat ik een uurtje kon invallen.

Dat uur is toen heel goed bevallen, zowel voor mij als voor de lokale omroep. Vanaf daar is het een beetje uit de hand gelopen en heb ik er mijn beroep van kunnen maken.”

Hoe heb je de kneepjes van het vak dan geleerd en van wie?

“Nou ja, vooral door gewoon heel veel zelf te doen. En leren en goed luisteren naar de deejays bij de lokale omroep waar ik gezeten heb. Je kan niet zeggen dat er voor radio dj echt een opleiding is. Bijvoorbeeld als je dit en dit en dit kan dan kan je het, zo werkt het niet.

Het is wel iets wat je in je moet hebben. Het is een beetje net als voetballen, er moet een bepaalde aanleg zijn. Verder heb ik de Veronica Radio DJ School gedaan, maar dat bestaat inmiddels niet meer. Daar heb ik in ieder geval wel de technieken geleerd maar het moet vooral vanuit jou zelf komen.”

Landelijk is Lex ontdekt door Herbert Visser (oprichter van Radio 100% NL) en kreeg toen een contract aangeboden. Daarvoor had hij al meer dan 40 demo’s gestuurd naar landelijke radiostations wat toen nog via een cd moest! Vasthoudend blijven werkt, want ondanks de ene na de andere af afwijsbrief mocht hij toch landelijk aan de slag.

Wat is het recept voor een goede demo?

“Een goede demo duurt niet langer dan een minuut of drie. De meest gemaakte fout bij demo’s is dat ze te lang zijn. Je moet er vanuit gaan dat de landelijke radiostations geen tijd hebben. Als je dan een demo stuurt via de mail dan moeten ze binnen een paar minuten kunnen horen of je talent hebt en of je bij het station past.

Het eerste wat in de demo te horen is moet helemaal van jou zijn. Het moet een eigen stijl zijn en niet iemand gaan na doen. Als de eerst 20 seconde van je demo niet goed is, gaan ze ook niet verder luisteren, want er komen ontzettend veel demo’s binnen elke dag.”

Maar wat moet je dan voor onderwerp kiezen?

“Neem iets uit je programma wat je doet bij een lokale omroep en kies een onderwerp uit wat vooral kenmerkend is voor jou als dj. Het moet iets zijn wat jij het leukst vind om over te praten en laat meteen horen wat jou uniek maakt. Dus als jij heel goed bent in interviews, stop er dan aan het begin een interview in.”

Heb je een gouden tip die jij wil meegeven aan beginnende radio dj’s?

“Doe het vooral niet om bekend te willen worden, want dan gaat het fout denk ik.

Doe het omdat jij radio maken het allerleukste vind wat er is. Vanuit jou enthousiasme groeit dan zelf wel iets. Mijn doel was in ieder geval nooit om landelijk op de radio te komen.

Het is voor was en is nog steeds een hobby die is uitgegroeid tot mijn beroep.”

Als je een keuze moest maken tussen Dance en Nederlandstalig?

Mijn muziek keuze is heel breed. Wat ik nu doe bij 100% NL vind ik echt heel leuk om te doen maar bij SLAM FM heb ik ook leuke jaren doorgemaakt. In mijn vrije tijd luister ik veel naar hip-hop, maar dat draai ik dan weer niet op 100% NL. Elke muziek vind ik wel leuk, van jaren 70 rock muziek, tot snoei harde hip-hop en van Nederlands talig tot Dance.

Uiteindelijk is de muziek natuurlijk wel een groot deel waar je programma uit bestaat maar

voor mij is de inhoud die ik in het programma stop belangrijker.

Hoe is het afgelopen jaar gegaan bij 100% NL?

“Heel goed. De opdracht was om er een personality ochtendshow van te maken en ik heb daarvoor alle ruimte gekregen en de opdracht is dan ook heel goed gelukt het afgelopen jaar.

Het is boven verwachting goed gegaan. Zowel de luister cijfers als gasten die we hebben mogen ontvangen. Je hebt een primeur want vanaf 5 januari heet het programma niet meer ‘100% Wakker’ maar ‘Goeiemorgen Lex’. Er komen hele vette reclame campagnes aan.

Mijn radio programma wordt nu helemaal uitgebouwd omdat de directie zo blij was met hoe ik mijn programma het afgelopen jaar heb gemaakt.

Toen je de overstap maakte naar 100% NL zei je in een promo filmpje op YouTube dat je graag Volendams wilde leren. Kun je al een beetje Volendams?

“Ik heb het wel geprobeerd maar zowel Brabants als Fries of Chinees is makkelijker te leren als Volendams. Maar het was meer een soort aftrap grapje om aan te kondigen dat ik weer terug ging naar 100% NL. Ik heb wel een cursus Volendams gevolgd. Maar als ik een gesprek zou moeten voeren met Jan Smit in het Volendams, dan houd het al gauw op.

Welke artiest vond je het leukst om te interviewen in je carrière?

“Bij 100% NL was dat De Toppers wat heel leuk was om te doen. Ik heb backstage tijdens dat zelfde evenement meerdere artiesten mogen interviewen toen ze van het podium afkwamen. Bijvoorbeeld mijn jeugdhelden Two Unlimited. Bij SLAM FM kwamen weer hele andere artiesten langs die ik het hemd van het lijf mocht vragen als Armin van Buuren en Hardwell.”

Wat is het leukst om over te praten met een artiest?

“Het persoonlijke vlak. Vaak komen artiesten langs om iets te promoten en ik vind het ook leuk om over de andere kant van de artiest te praten. Vooral achter dingen komen die de luisteraar nog niet weet of niet achter hem of haar zou zoeken is heel interessant.

Ben je soms zenuwachtig als je een bekende Nederlander moet interviewen?

“Nee, niet meer. Het is net of je met je vrienden zit te praten als je bekende Nederlanders mag interviewen. Als je heel erg tegen iemand op kijkt is het lastig om een goed interview te houden want je moet ook kritische vragen durven stellen.”

Je gebruikt vaak woordgrappen in je radioprogramma.

Houd je veel van woordgrappen?

“Jazeker, ik neem alles serieus in het leven behalve mezelf. Ik hou heel erg van humor in het programma. Wat ik bij SLAM FM met de verkeersinformatie deed is echt iets waar ik van hou. Het is ook een beetje mijn unieke stijl, door humor van een radio programma op mijn manier te brengen.”

Is het jou eigen idee geweest om de ochtend programma’s te gaan presenteren?

“Nee, dat niet. Toen ik bij SLAM FM werkte begon ik in het weekend.

Op een gegeven moment zei SLAM FM tegen mij dat ze me graag op de ochtend show wilde hebben. Ik vond het een hele grote eer en heb ook meteen ja gezegd. De ochtend show is eigenlijk het belangrijkste voor een radio zender, omdat de meeste mensen s’ ochtends luisteren. Het is niet voor niets dat Edwin Evers en Giel en andere bekende radio dj’s allemaal de ochtend show mogen presenteren op de landelijke radio. Er lag dus wel een hoge druk op mij.”

Wat is het leukste aan de ochtend show?

“Dat je echt een soort van bij de mensen bent. Je maakt ze wakker en helpt ze de ochtend door, de auto in en naar het werk.” Je draaiboek is voor de helft ingevuld en voor de helft gebeurt het tijdens de show omdat het nieuws van dat moment dan pas kan worden verteld.

Dat is het spannende van de radio maken omdat je nooit helemaal precies weet wat er gaat gebeuren.”

Het is toch best wel vermoeiend om elke dag vroeg op te staan, lukt dat en hoe laat ga je s ’avonds naar bed?

“Mijn wekker gaat iedere ochtend om half vijf. S ‘avonds ga ik meestal rond half negen naar bed. Je moet je leven er wel naar inrichten. Als je het echt leuk vind om te doen dan gaat vroeg opstaan vanzelf.

Als je om tien uur s’ ochtends klaar bent met je programma, hoe ziet de rest van de dag er dan uit voor jou?

“Als de show is afgelopen ga ik vrijwel meteen daarna samen met producers en andere collega’s in gesprek om na te denken over de show van morgen. Soms is het zo dat je na de show van maandagochtend wel is items plant die de dagen erna in het programma voorkomen.

Ben je soms nog zenuwachtig voor een uitzending?

Ik ben niet echt meer zenuwachtig voor een uitzending, maar dat komt door ervaring en het vaak doen. Soms heb ik wel gezonde spanning voor een speciale uitzending net zoals bijvoorbeeld bij de toppers.

Waar ben je het meest trots op?

“In 2007 ben ik genomineerd voor de Macaroni Award voor aanstormend talent en daar ben ik nog steeds heel trots op. Ik heb de Award toen niet gewonnen maar ik had toen nog maar drie uitzendingen landelijk gemaakt!”

Ben je helemaal vrij in hoe je jouw programma wil maken?

“Jazeker. Het moet natuurlijk wel bij het station passen maar ik ben wel helemaal vrij in wat ik wil maken en daar ben ik wel heel blij mee. Ik denk dat er maar 10% is van de Nederlandse radio dj’s die echt helemaal zelf kan beslissen wat er in zijn programma komt en daar ben ik er dan één van. Dat is iets waar ik ook trots op dat ik dat heb kunnen bereiken.

Is het bij elk radio station zo dat het programma wat je wil maken goed tot uiting komt?

“Bij SLAM FM had ik op een gegeven moment het idee dat ik te oud werd voor de zender. SLAM FM is natuurlijk een jongeren zender en ik was 29 toen ik bij SLAM vertrok.

En bij 100% NL zijn de meeste luisteraars ook zo rond de 30 dus dan kun je ook een heel goed programma neer zetten omdat jij weet wat die luisteraars van die leeftijd willen horen. Dan komt het goed tot uiting. Het was mijn eigen beslissing om uiteindelijk over te stappen naar 100% NL.”

Wat is je grootste blunder?

“Ik heb ooit bij een lokaal radio station in Rotterdam waar ik heb gedraaid mezelf buiten gesloten van de studio toen ik naar de WC ging. Toen hebben de luisteraars een half uur lang niks gehoord op de zender en moest ik het verhaal daarna gaan navertellen aan de luisteraars wat er was gebeurd. Ik heb ook ooit toen ik bij 3FM werkte SLAM FM geroepen.”

Verschilt volgens jou je schrijfstijl van columns in je stijl van radio maken?

“Nee, dat ligt bij mij in het verlengde van elkaar. Zowel wat je leest in mijn columns als hoort op de radio heeft een humoristische ondertoon en is licht sarcastisch.

Bij zowel schrijven als praten is het belangrijk dat de luisteraar en de lezer jou weet te herkennen aan jou manier van presenteren of omschrijven.”

Heb je nog ambities?

“Ik wil heel graag blijven doen wat ik nu doe en dat zo lang mogelijk vol te houden.

En of dat dan lijd naar een nog groter radio station dan 100% NL of niet, zolang ik maar plezier heb in wat ik doe.

Heb je plannen voor een ander radio station in de toekomst?

“Ik heb geleerd dat je niet kan plannen. Toen ik twintig was plande ik vooruit waar ik de jaren erop allemaal wilden komen maar zo werkt het niet. Je moet dan ook goed in de markt liggen, je luistercijfers moeten goed zijn en het is ook een kwestie van smaak. De ene programma directeur vind je fantastisch en de ander verschrikkelijk. Maar ik wil wat ik nu doen zo lang mogelijk blijven doen en waar het schip strand dat zien we dan wel weer.”

Interview met Vajèn van den Bosch

Leerling van het Titus Brandsma Lyceum Vajèn van den Bosch is pas 16 jaar en nu al een bekend gezicht op tv en in het theater. Met The Voice Kids wist ze de finale te bereiken met haar coach Marco Borsato. Momenteel is ze te zien in de musical 'The Sound of Music’ en speelt ze de rol van Julliëte Vrolijks in de tv-serie Spangas. Ze vindt het moeilijk om ‘nee’ te zeggen, is erg kritisch naar zichzelf en is heel zenuwachtig voordat ze gaat optreden, maar is vooral erg blij met wat ze allemaal mag doen.


Vajen
    Vajèn in Theater De Lievekamp
    in Oss (nov. 2012)

     
Hoe oud was je toen je begon met zingen en theater en wanneer wist je: dit is wat ik wil gaan doen.


Ik was 8 toen ik auditie deed voor de sound en 9 toen we gingen spelen.

In dezelfde tijd had ik auditie gedaan voor de talentenklas van SOC, van FloorAnne en Stanley Stokkermans. Zolang ik me kan herinneren zing ik. Ik kan geen dag zonder zingen. Ik houd van theater, maar ik kan niet precies zeggen vanaf wanneer ik heb gedacht, dit wil ik gaan doen. Het is een gevoel. Een passie. Ik kan gewoon niet zonder.

Je speelt momenteel in de televisieserie ‘Spangas’ en in de musical ‘The Sound of Music’. Hoe combineer je dit met school?

Ja. Dat is wat iedereen me vraagt en dat begrijp ik ook.

Toen de opnames van Spangas bezig waren  betekende dit vijf dagen van 7.00 tot 19.00 en deed ik school in de weekenden. Ik had een week vrij om de toetsweek te maken en Tom ( leerkracht van TBL)  kwam regelmatig op zondag , zodat ik mijn toetsen kon maken. Verder leer je dan gewoon zelf.

Nu de tour van de Sound is begonnen, probeer ik regelmatig naar school te gaan. We komen niet altijd thuis. Als het verder is overnachten we en veel doe ik ook gewoon thuis, in de bus of waar maar kan. Ik zit nu in mijn eindexamenjaar. Het is veel, maar ik ga ervoor!


Hoe ziet een normale dag er voor jou uit?

Eigenlijk is geen dag hetzelfde. Als ik naar school ga, ga ik daarna direct naar het theater waar we dan spelen. Soms vanuit Amsterdam met de castbus en soms brengt mama me. Dat is afhankelijk van de plaats waar we spelen op dat moment.

Daarmee is echt de hele dag gevuld. Naast de tour van The Sound of Music spreek ik ook vaak stemmen in voor televisie series, films of tv programma's waar ik voor wordt uitgenodigd. Of zoals laatst was ik bij Emmatelevisie in het AMC ziekenhuis. Dat plan ik ertussendoor daar waar het kan.

Hoe kijk je terug op je avontuur in ‘The Voice Kids’ ?

Het was een drukke, fijne tijd. Ik speelde toen in Droomvlucht de rol van Lila en dat was voor mij een heel bijzonder project. Daardoor was ik niet alleen met The Voice bezig.

Het was heel spannend, nieuw en leuk. Veel geleerd, veel gezien, leuke mensen ontmoet en fijn om te hebben meegemaakt.

Hoe is Marco Borsato?

Marco is erg bijzonder voor me. We hebben nog altijd contact en het is een hele lieve betrokken man met een superlief gezin , van wie ik heel veel houd.

 
Heb je door je drukke leventje nog wel tijd voor je vriend, vrienden en familie?

Ja natuurlijk! Mijn zusje Venna speelt nu ook in The Sound of Music, dus spelen we wel eens samen. Dat is zo mooi en fijn!

Mijn ouders steunen me in alles. Ze halen/brengen. En geloof me, dat is heel veel en heel vaak. Ze zijn er altijd voor me en we maken altijd tijd voor elkaar.

Mijn vriend begrijpt heel goed waar ik mee bezig ben en is er altijd voor me. Dat is zo’n fijn gevoel! En ja het klopt, doordat ik bijna elke avond speel kan ik niet altijd bij feestjes enzo van vrienden zijn, maar de mensen om me heen weten dat inmiddels van me en het voelt niet als een probleem.


Wie inspireert jou om te doen wat je nu doet?

Ik heb heel veel mensen om me heen die ik enorm bewonder om verschillende redenen. 
Mama is degene die me heeft geleerd mijn hart te volgen. Dicht bij mezelf te blijven. Ik bewonder haar in alles wat ze voor me doet. Uit 'het vak ' zijn er zoveel mensen die ik bewonder om wat en wie ze zijn, hoe hard ze er voor werken en er met hun hart voor gaan.


Wat wil je in de toekomst nog heel erg graag doen?

Ik hoop echt dat ik dit mag en kan blijven doen. Het voelt voor mij heel erg goed.

Er zijn nog heel veel dingen die ik heel erg graag zou willen doen.

Laatst heb ik een programma mogen presenteren en dat vond ik zo leuk om te doen, dus dat lijkt me heel erg fijn. En er zijn nog heel veel rollen waarvan ik droom die ooit te mogen spelen! Ook ben ik bezig met een liedje en ik hoop dat daar binnenkort wat tijd voor is om dat af te ronden. Zó leuk!

Winterland Oss officieel geopend 

Een jaar geleden was er niet genoeg geld voor het evenement, maar Ossenaren zijn gelukkig met dat er tot 4 januari wat te doen is in het centrum van de stad. 

Schermafbeelding 2015 01 10 om 13.35.30

De schaatsen kunnen weer uit de kast, tenminste zolang het geen noren zijn, want die mogen niet op de schaatsbaan. Als je nu geen eigen schaatsen hebt, kun je ze altijd nog bij de schaatsbaan huren. Je moet er dan wel rekening mee houden dat er misschien niet genoeg schaatsen zijn voor iedereen.

Hou je niet van schaatsen, kun je het niet, of heb je gewoon geen zin in kletsnatte kleren, dan is er nog een het horecapaviljoen waar je warm kunt worden met glühwein en chocolademelk. 

Er zullen verschillende evenementen worden georganiseerd rond Winterland Oss, zo is er elke zondagmiddag live muziek. Op 19 en 20 december laten DJ’s van Radio Delta zich 24 uur opsluiten in het horecapaviljoen. En nu hoor ik je al denken dat dit idee gejat is van 3FM Serious Request, maar deze marathonuitzending is er ook om geld in te zamelen voor deze actie. Het verdere programma vind je hier.

Voor het laatste nieuws over Winterland Oss volg je @WinterlandOss op twitter.

OSS - Kinderboerderij de Elzenhoek werd 13 en 14 december omgetoverd tot Legofestival. Kijk hieronder het filmpje!

{youtube}http://youtu.be/PxzOYZg5fEE{/youtube}

Glazen huis in winterpaviljoen in Oss

Oss – Vrijdag 19 en zaterdag 20 december houdt radiostation Radio Delta uit Oss een 24 uur durende radio uitzending voor het goede doel, Serious Request. De kick-of begint om 19:00 met dj Lex Gaarthuis (bekend van radio 100% NL) die de actie aftrapt. Daarna gaan drie Delta-dj’s het winterpaviljoen in om tot zaterdagavond 20:00 radio te maken.IMG-20141211-WA0010

Het doel van de actie is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel.

Radio Delta zamelt geld in door verzoekplaten te draaien tegen betaling, cupcakes te verkopen en mensen mogen ook zelf een keer radio maken. Ook doet de jeugd van het Rode Kruis afdeling Oss en omstreken een heitje voor karweitje om zo geld te verdienen voor het goede doel. Het geld zal zondag 21 december in Haarlem worden aangeboden door de Deltadj's en het Jeugd Rode Kruis bij het Glazen Huis van NPO 3 FM.

Programma

Donderdag 18 december zal de radiostudio op het Jumbo Winterlandterrein worden opgebouwd. Total Oss heeft een schema van het programma voor je.

Vrijdag 19 december

19:00 – 20:00

Kick off met DJ Lex Gaarthuis

20:00 – 21:00

Radio Delta dj’s worden opgesloten in het winterlandterrein

21:00 – 22:00

Optreden William Burg

22:00 – 22:30

Optreden Willy Blanco

22:30 – 23:00

Optreden Nico Meesters (gast dj)

23:00 – 00:00

Radio uitzending

 

Zaterdag 20 december

00:00 – 9:00

Radio uitzending

9:00 – 12:00

Ontbijtshow Radio Delta NL en Jeugd Rode Kruis

12:00 – 18:00

Optreden Feest Zanger René & Radio uitzending

18:00 – 19:00

Optreden Randy Voet

19:00 – 20:00

Laatste uur van 24-uur durende radioshow

20:00

Dj’s bevrijd uit Glazen Huis, einde radio uitzending

 

 

Opnieuw Vietnamese delegatie in Oss

OSS – Een twaalfkoppige delegatie uit Vietnam komt vrijdag naar Oss. Het is inmiddels de vijfde keer dat een delegatie uit dit Aziatische land Oss aandoet. De delegatie gaat de markt samenwerkingsvormen bespreken en bezoekt daarvoor een aantal bedrijven. Na een bezoek aan Fysicon worden de buitenlandse gasten door burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans op het gemeentehuis ontvangen. Daarna gaat de delegatie nog naar het Pivot Park.

Fysicon is één van de bedrijven die samen met Pivot Park bezocht worden door de delegatie en ondergaat dan ook een uitgebreide veiligheidscheck. Fysicon is gespecialiseerd in onderzoek en ontwikkeling van zowel innovatieve hardware als geavanceerde medische applicaties ten behoeve van ziekenhuizen, research instellingen en de industrie. Pivot Park is gevestigd op het MSD-terrein in Oss alwaar bestaande ondernemingen en starters samen gevestigd zijn om innovatief onderzoek te doen naar biowetenschappen. Volgens Christian Heerings, accountmanager ondernemerszaken van de gemeente Oss, is Life Siences één van de economische speerpunten van Oss naast logistiek, het centrum en agrifood.

Een half jaar geleden was er ook een Vietnamese delegatie in Oss om de logistieke mogelijkheden te onderzoeken. Zij bezochten onder meer Norbert Dentressangle, de Osse Overslag Centrale, Het Vietnam Trade Center en Vetipak. De burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans was toen net terug uit Vietnam na een geslaagde handelsmissie. Enige tijd later kwam de eerste container met vis en sojabonen aan in Oss. Burgemeester Buijs bezocht eerder een visfabriek die deze container vulde.

Agenda Lievekamp

Vaak wordt beweerd dat het theater maar saai en ouderwets is, echt iets voor oude mensen. Een paar uur lang luisteren naar een stel mensen dat zich voor niets uit staat te sloven op een toneel, waar je bovendien niet lekker kunt zitten. Kan niet leuk zijn. Toch? Onzin! Zeer zeker niet. Theater De Lievekamp in Oss heeft een gevarieerd programma waar genoeg te doen is voor jong en oud. Hieronder staan op een rijtje aanraders voor jeugd voor de maand december.

Dansstudio Remix, zaterdag 13 december
10 jaar geleden is dansstudio Remix opgericht door Sander van der Ven. Onder leiding van hem hebben zijn leden al vaak grote prijzen gewonnen op grote danswedstrijden. Zowel individueel als in teamverband geven de dansers wervelende shows. Voornamelijk worden er Hip Hop acts gedaan. Het mag dan ook geen wonder heten dat de show ‘Hip Hop Happy Holiday’s’ heet. Dansers van klein tot groot, en van beginners tot professioneels, zullen hun beste staaltje werk laten zien!

Verboden voor ouders, zondag 14 december
Iedereen kent Jochem van Gelder. Door zijn eigen programma’s als Praatjesmakers, Willem Wever en Alles Kids zijn vele kinderen opgegroeid met deze kindervriend. Maar dat is niet het enige, tegenwoordig heeft hij ook zijn eigen theatershow samen met Ron Bons. In deze voorstelling wordt de speciale band tussen grootouders en kleinkinderen beschreven. Door middel van muziek, anekdotes en herinneringen van vroeger word je meegenomen op een mooie reis. Voor de jongeren zal het allemaal begrijpelijk en spannend zijn, en voor de ouderen zal er een hoop herkenbaars voorbij komen. Echt iets om met je opa en oma naartoe te gaan!


Marlon Kicken, donderdag 18 december
Voor de jeugd vanaf 16 jaar zal deze artiest waarschijnlijk wat bekender klinken dan voor jongeren. Marlon Kicken voelt zich een Brabander, maar hij is geboren op Curacao. Via stand-upcomedy is hij terechtgekomen in de cabaretwereld . Typerend is zijn Brabantse tongval, waarmee hij het publiek vermaakt met zijn gedachtes over de wereld. Zijn voorstelling heeft drie kernwoorden, waarin zijn doelgroep zich ook vast herkent: Relaxed, pijnlijk & luchtig tegelijk. Zijn show heet ‘Nee Gij!’.

Kerstmusical, 21 december :
Voor de derde keer zal deze voorstelling te zien zijn in De Lievekamp. In samenwerking met diverse lokale verenigingen zal er weer gezorgd worden voor een show die voor jong en oud de moeite waard is. Onder leiding van regisseur Astrid Radoes zal er ook dit jaar weer een onvergetelijke kerstproductie te aanschouwen zijn. Hetgeen wat de vorige shows zo mooi was, de saamhorigheid, zal ook nu weer terug te zien zijn.

Dat deze shows gericht zijn op jongeren, wil zeker niet zeggen dat het niet leuk is voor volwassenen. Een theatervoorstelling kan namelijk leuk zijn voor jong en oud.  Wie nog kaartjes wil voor de voorstellingen, of het hele programma wil bekijken, kan een kijkje nemen op http://www.lievekamp.nl/

Geen vuurwerkvrije zones Oss

Oss – De gemeenteraad van Oss heeft er voor gekozen om geen vuurwerkvrije zones in te stellen. De reden hiervoor is het handhavingsprobleem dat komt kijken bij het instellen van deze zones. Dat zegt Ellen Wagemakers, bestuursadviseur van de gemeente Oss.

Maatregelen
Wel worden er andere maatregelen getroffen om vuurwerkoverlast te voorkomen in de zin van intensieve controle. “We hebben ons ingezet 
op het bewust maken van de inwoners over het gebruik van vuurwerk”, aldus Wagemakers. Zo worden er affiches bedrukt om mensen op te roepen melding te doen van vernieling en wordt er gecommuniceerd met ouders en de jeugd om ze te wijzen op de gevaren van vuurwerk, maar ook om ze te wijzen op de gevolgen van het gebruik van illegaal vuurwerk. Ook is in kaart gebracht waar de meeste vernielingen en overlast is geweest zegt Wagemakers.

Vuurwerk

 

Motie GroenLinks
De stemming van de gemeenteraad over de vuurwerkvrije zones was een antwoord op de motie van GroenLinks om vuurwerkvrije zones in te stellen. Dat zegt Frans Molenkamp, fractieleider D66 Oss. Molenkamp, die zich achter het idee van GroenLinks schaarde, zegt het jammer te vinden dat er geen meerderheid te krijgen was voor het plan.

33 gemeenten

Zeker 33 gemeenten, waaronder de Zuidoost-Brabantse gemeenten Nuenen, Oirschot en Bergeijk gaven op een vraag van de NOS aan dat zij vuurwerkvrije zones instellen op oudjaarsdag. Gemeente Hilversum heeft het afsteken van vuurwerk in het hele stadscentrum verboden. Dat liet de burgemeester van de mediastad, Pieter Broertjes, in April weten.

Hoofdact Muze Misse bekend

OSS – De band Kensington sluit op 5 juli 2015 het Osse Muze Misse festival af. Het jaarlijks terug kerende festival maakte dat vandaag bekend. Het voorlopige programma ziet er als volgt uit: Nick & Simon, Liptease & the Backstreet Crackbangers, Kovacs en Kensington.

In 2013 brak deze Utrechtse band door met hun hit ‘Home Again’ en speelt inmiddels door heel het land voor uitverkochte zalen. In augustus verscheen hun derde album: Rivals, waarmee zij meteen op nummer 1 stonden van de top 100.

Early Bird tickets zijn online te koop en kosten € 17,50 of € 25,-, maar dat is dan inclusief 8 consumptiebonnen van € 1,25. In Oss zijn er Early Bird tickets te koop bij café De Kamer in de Peperstraat en de CDkiosk in De Schakel. Er is slechts een beperkt aantal kaarten tegen deze gereduceerde prijs en op=op!

In de reguliere verkoop gaan tickets € 22,50 kosten. Kinderen tot 12 jaar gratis, onder begeleiding van een tickethouder.

Alvast een voorproefje van deze band? www.youtube.com/user/Kensingtonband 

Kijk voor meer informatie op de website: www.muzemisse.nl of www.facebook.com/muzemisse 


Bron: Dtv & Muze Misse

 

Overwegend Bewolkt

7°C

Oss

Overwegend Bewolkt

Wind: 11.27 km/h

 

Neem ook eens een kijkje op:

FacebookTwitterInstagram

 


Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.