Total Oss

Door jongeren, voor jongeren!

Oss is voor mij..

Een kans om mijn leidinggevende kwaliteiten door te ontwikkelen en jonge voetbaltalenten beter te maken als mens en als sporter

- Will Boesen

Mop van de week

Komt een ossenaar bij de redactie van een krant en zegt tegen de man achter de balie: "Ik kom de krant opzeggen". Zegt de man: "Goed, begint u maar bovenaan".

Ut woord van de week

Houdoe

- afscheidsgroet

Uitleg? Klik hier

Laatste tweets

×

Attentie

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

'FC Oss verkoopt Kevin van Veen aan Scunthorpe'

Kevin van Veen, topscorer van FC Oss, staat voor een overstap naar het Engelse Scunthorpe. Dit melden Engelse media aan het Brabants Dagblad. Afgelopen vrijdag zaten er Engelse clubs voor de spits op de tribune van het Frans Heesen stadion.

Kevin van VeenFC Oss heeft inmiddels ook bevestigd het eens te zijn geworden met de club uit de Engelse Football League One. Algemeen directeur Peter Bijvelds tegen het BD: "Kevin en Scunthorpe zijn nu in onderhandeling." 

Afgelopen vrijdag speelde Van Veen met FC Oss een aparte wedstrijd tegen Almere City. Van Veen veroorzaakte een penalty, waaruit de 0-1 viel. Hierna miste hij zelf ook nog een penalty. Maar dit maakte hij ruim goed met drie treffers voor de ploeg van Wil Boessen.

Supporters geven FC Oss en Kevin van Veen steun

 

Kevin van Veen was de man van de wedstrijd in de wedstrijd FC Oss-Almere City, afgelopen vrijdag. De spits scoorde drie keer, maar veroorzaakte en miste daarnaast een penalty. FC Oss speelde deze avond met de naam TOP Oss op de rug, een grote wens van de trouwe aanhangers. – Door: Roy van den Busken

Naam TOP

De supporters van de club uit Oss organiseerde een sfeeractie voor deze belangrijke wedstrijd. Almere en Oss strijden samen om de play-off plaatsen. De supporters zongen van de negentiende tot de 28e minuut teksten als: “Wij willen TOP Oss terug” en “Forza T.O.P.”. Aan het eind van deze actie gooide de fans linten op het veld. Topscorer van FC Oss Kevin van Veen laat zijn mening spreken: “Ik denk dat de naam redelijk speelt bij onze toeschouwers. De supporters gaan harder te keer als wij TOP Oss op ons shirt hebben. Alleen voor mij persoonlijk maakt het niet veel uit omdat ik hier pas mijn eerste jaar speel.”

fans Oss

                                                                                             Supporters FC Oss willen TOP Terug  – Foto: Marlie van Uden

Slecht begin

Het werd een aparte wedstrijd voor de nummer 19 van FC Oss. Na vijf minuten sloeg Kevin van Veen in de eigen zestien de bal met de hand weg, waardoor Almere City een penalty kreeg. De club uit Flevoland, die al een periodetitel op zak heeft, kwam dankzij Vincent Jansen op een 0-1 voorsprong. Ongeveer zes minuten later kreeg ook de thuisploeg een penalty. Kevin van Veen stond achter de bal. “Ik wilde mijn fout goedmaken.” Een slap schot zorgde ervoor dat doelman Agil Etemadi eenvoudig kon stoppen. “Dan kun je door de grond heen zakken en dat deed ik ook”, aldus Van Veen.

Herpakken

Trainer Wil Boesen nam Kevin van Veen (foto) apart en moedigde hem aan zich te herpakken. “Als het team en de trainer er niet voor me waren, had ik me waarschijnlijk laten wisselen. Ik heb me nog net staande kunnen houden.” In de 25e minuut scoorde Van Veen zijn eerste doelpunt van de avond. Met zijn uitstekende traptechniek schoot hij de bal in de verre hoek. Verder werd de eerste helft getypeerd door kansen van Almere. De club van Fred Grim had bij rust een ruime voorsprong moeten hebben. De ruststand was echter maar 1-1.

Kevin van Veen

Vrije trappen

Na rust sloeg Van Veen direct toe. De oud-speler van JVC Cuijk mikte een vrije trap prachtig in het doel. “Ik heb vroeger een patent op vrije trappen gehad. Dit is mijn eerste dit seizoen. Het was een aparte vrije trap”, vertelt Van Veen. Met nog een doelpunt, in de zeventigste minuut, maakte Van Veen zijn hattrick compleet.

Publiekswissel

Op ongeveer vijf minuten van het einde van de wedstrijd trapte Cees Toet (Almere City) Kevin van Veen onderuit. Omdat Van Veen aangeslagen was nam Jonathan Opoku de vrije trap. Een onhoudbare bal bracht de eindstand op 4-1. Trainer Wil Boesen gunde Van Veen hierna een publiekswissel. “Ik denk dat de trainer me een publiekswissel gaf, omdat ik heel moeilijk aan de wedstrijd begin, maar toch redelijk positief afsluit.” Het is maar wat je redelijk positief noemt. Voor de spits zaten enkele Engelse ploegen op de tribune. Van Veen hoopte dat zij tot het einde zijn blijven zitten.

Kevin van Veen: “Ik heb dit eigenlijk gewoon te danken aan het team en de trainer dat ze mijn kop omhoog gehouden hebben. Mijn kop ging duidelijk heel ver omlaag.”

Supporters FC Oss steeds nauwer betrokken bij hun club

OSS – Dat de supporters van FC Oss graag meer betrokken willen worden met de club was al een tijdje duidelijk maar nu maken zowel de club als de supporters er ook serieus werk van. De supporters proberen de tweede seizoenshelft van het lopende seizoen rugsponsor van de club te worden terwijl FC Oss de supporters wil laten bepalen welken muziek er in het stadion wordt gedraaid.

Naam TOP Oss mogelijk terug

Supporters van FC Oss zijn een crowdfundingactie gestart om in de tweede helft van het seizoen rugsponsor van de club te worden. Op deze wijze proberen zij de naam TOP Oss en het oude logo weer op het shirt terug krijgen.

De supporters lieten eerder al weten niet blij te zijn met de naamsverandering van de club die enkele jaren geleden is doorgevoerd. Om dat duidelijk te maken aan de club proberen de fans genoeg geld bij elkaar te verzamelen om zo de naam TOP Oss weer terug te krijgen.

Eerder deze week bood FC Oss het rugsponsorschap aan voor de tweede helft van het seizoen 2014/2015. Momenteel staat het hoogste bod op 3750 euro. Het is echter nog maar afwachten of het de supporters gaat lukken aangezien er nog ruim een week geboden kan worden.

Supporters kiezen stadionmuziek

Om de achterban meer bij de club te betrekken geeft FC Oss zijn supporters de mogelijkheid om mee te praten over de muziek die uit de speakers komt van het Frans Heesen Stadion.

De aanhangers van FC Oss mogen enkele nummers doorgeven die volgens hun afgespeeld moeten worden bij thuiswedstrijden. Voorheen liet de club medewerkers nog bepalen welke muziek er werd gedraaid in het stadion maar daar lijkt nu dus verandering in te gaan komen. Wanneer er voldoende fans serieus meedenken gaat de club elke maand een muzieklijst samenstellen die grotendeels is ingevuld door de supporters.

Alle ballen op Kevin van Veen

Door: Jim Krawinkel

FC Oss is bezig aan een verdienstelijk seizoen in de Jupiler League en dat heeft men niet in de laatste plaats aan Kevin van Veen te danken. De spits, die aan het eind van vorig seizoen overkwam van amateurclub JVC Cuijk, waar hij in 29 wedstrijden ook al 20 keer het net wist te vinden, lijkt in ieder geval weinig moeite te hebben zich aan te passen. Afgelopen vrijdag bewees de Eindhovense goalgetter zijn waarde maar weer eens. In het met 4-5 gewonnen spektakelstuk in Sittard, bij de plaatselijke Fortuna, tekende hij voor een hattrick en had hij wederom een groot aandeel in de drie punten. Enige smetje op het blazoen was de rode kaart die hij ontving, na twee keer de gele prent te hebben gezien van scheidsrechter Martens. Met zijn drie goals bracht hij zijn seizoenstotaal alweer op 13 treffers, hetgeen hem een gedeeld derde plek op de topscorerslijst oplevert. Het leverde de ploeg van trainer Will Boessen een voorlopige tiende plek op in de rangschikking en maakte van Van Veen een hot topic in Oss en ver daarbuiten. Drie clubs uit de League One in Engeland hebben immers al geïnformeerd naar zijn diensten. Te weten: Scunthorpe United, Doncaster Rovers en Sheffield United. Van deze clubs was Scunthorpe United het meest concreet, maar van hen is bekend dat zij aanhikken tegen de vraagprijs van 375.000 euro. Met de opening van de winterse transfermarkt om de hoek, zal dit verhaal ongetwijfeld nog een staartje krijgen en zou het zo maar kunnen dat we na 31 januari niet meer kunnen genieten van Kevin van Veen in een FC Oss tenue. Vrijdag mag de club het in het eigen Frans Heesen stadion opnemen tegen Jong FC Twente en ook dan moeten ze het stellen zonder hun blikvanger. Wie weet een voorproefje van wat komen gaat...

 

Interview met HVCH-verdediger Willem Roefs

Na een zeer stroeve start van het seizoen is HVCH 1 nu de goede weg ingeslagen met een ongeslagen reeks van 4 wedstrijden. Het vertrouwen is terug bij de club uit Heesch die vorige week ook al de nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2015/2016 wist vast te leggen. Een mooi moment voor een interview met Willem Roefs.

Wat is jullie doel voor dit seizoen en waar willen jullie staan aan het einde van de rit?

Vorig jaar eindigden we na een sterke tweede competitiehelft op de zesde plek in de 1e klasse Zuid 2. Dit jaar zijn wij overgeplaatst naar de 1e klasse in Zuid 1. Hierin treffen we een groot aantal nieuwe tegenstanders waardoor we tot de volgende doelstelling zijn gekomen: een top 5 notering met een periode waardoor we nacompetitie zouden gaan voetballen.

 

Waarom bleven de eerste maanden de punten nog uit maar lukt het jullie nu wel om een goede serie neer te zetten?

De start van het seizoen was uitstekend. In een bekerpoule met twee hoofdklassers en nog een andere eersteklasser eindigden we eerste met 9 punten uit 3 wedstrijden. Naast dat wij onze doelstelling hardop naar buiten hebben uitgesproken was dit een waarschuwing voor meerdere teams in onze competitie. Zo eindigden we de eerste competitiewedstrijd met een 0-0 gelijkspel doordat de tegenstander ver inzakte. De tweede en derde wedstrijd gingen beide verloren (1-3 en 2-4) doordat we via counters weg werden gespeeld.

 

Onze wedstrijdinstelling zou niet goed genoeg zijn waardoor er na 3 wedstrijden vooral naar onze mentaliteit werd gewezen. In de vierde wedstrijd kwamen we na een 0-2 achterstand terug naar 2-2 een kwartier voor tijd. Maar vijf minuten later stonden we weer met 4-2 achter waardoor we alsnog verloren met 4-3. Vanaf die wedstrijd werd er in het team ook naar elkaar gewezen. Er zou onder anderen te slap worden verdedigd. Deze verwijzingen zijn goed geweest door de week erna met 3-0 te winnen waarna we de speelronde daarna tegen de op dat moment laagst geklasseerde uit de competitie speelden. Hierdoor zou er met wat meer vertrouwen gevoetbald moeten worden maar werd er met 0-2 verloren waardoor we weer opnieuw konden starten.

 

Op dat moment zouden de vele wisselingen in de basisopstelling niet voor zekerheid en vertrouwen zorgen. Na deze bespreking is er op één wedstrijd na die we in eigen huis met 0-4 verloren elke wedstrijd met veel inzet en vaak ook nog goed voetbal gespeeld. Het resultaat bleef helaas te vaak uit doordat er te veel kansen werden gemist of nog steeds te makkelijk doelpunten werden weggegeven. Maar vaak waren wij de bovenliggende partij waardoor het vertrouwen altijd bleef.

 

Begin november vertrokken nog eens twee spelers voor een maand door een reis te maken. Dit bracht nog meer zekerheid voor anderen spelers zodat de druk van het niet of er wel in staan minder werd. Dit leidde uiteindelijk tot deze ongeslagen status in de laatste vier wedstrijden.

 

Met Harry Blokhuis heeft de club een grote naam binnengehaald voor volgend seizoen. Denk je dat de club er goed aan heeft gedaan om hem binnen te halen?

Het team heeft behoefte aan een ervaren trainer die boven de groep staat. Wanneer je naar zijn CV kijkt en daarbij ook naar het niveau van de teams dan kun je concluderen dat Harry Blokhuis daar aan moet kunnen voldoen. HVCH mag daarom zeker tevreden zijn met deze trainer.

Ode aan het balletje trappen

Afgelopen zomer hebben de zwaargewichten in het Europese topvoetbal weer flink met geld gesmeten om hun teams te verbeteren. De tien duurste transfers alleen al zijn goed voor een bedrag van ruim €500 miljoen. Jup, vijfhonderdmiljoen euromunten. Daar moet de gemiddelde Nederlander meer dan 14000 jaar voor werken. Jup, veertienduizend jaar.

In de Jupiler League is een slordige €500 miljoen minder aan spelers uitgegeven. Nul euro om precies te zijn. Daar hoeft de gemiddelde Nederlander niet eens aan zijn of haar gat voor te krabben.

Natuurlijk is het prachtig om te zien hoe de beste voetballers in de wereld langs elkaar heen pingelen met de bal. Aanvallers die met ontzettend veel inzicht en kracht op doel schieten, en acrobatische doelmannen die met de toppen van hun vingers de bal uit het doel houden, het is een genot om naar te kijken. Maar met clubs als Manchester City en PSG, die na overnames van ADUG en QSI (in de volksmond ook wel rijke Arabieren genoemd) in korte tijd honderden miljoenen hebben uitgegeven aan talentvolle spelers, is het ‘balletje trappen’ niet meer wat het vroeger was. Het Europese voetbal wordt meer en meer een speeltuin voor miljardairs.

En daarom is de Jupiler League juist zo aantrekkelijk. De spelers zijn geen reclameproducten op noppen, ze hebben geen prijskaartje met acht of zelfs negen cijfers aan hun pols hangen. Het zijn gewoon een stel jongens die graag een balletje trappen, en dat nog aardig kunnen ook. Gewoon, voetballen omdat het leuk is. En geen flauwekulletjes.

Voorbeschouwing FC Oss – Jong PSV

 Vrijdag, 5 december 2014

Oss – Aanstaande zaterdag krijgt FC Oss in eigen huis de beloften van Jong PSV op bezoek. Het feit dat de ploegen de nummer 11 en 12 op de ranglijst zijn maakt het een meer dan interessant affiche in de Jupiler League.

FC Oss is momenteel de ploeg uit vorm. In de laatste 4 duels wist de ploeg van Wil Boessen geen enkele keer te winnen. Afgelopen maandag leken de Ossenaren op bezoek bij Roda JC te gaan stunten na een droomstart maar verloor het de wedstrijd uiteindelijk met 4-3. Om zicht te blijven houden op de subtop moeten de punten zaterdag dus weer eens in Het Frans Heesen Stadion blijven.

Jong PSV daarentegen kende afgelopen dinsdag een uitstekende generale naar het duel van komende zaterdag door in eigen huis De Graafschap met 3-1 te verslaan. De beloften van PSV doen het de laatste tijd uitstekend in de Jupiler League. In uitwedstrijden draaien de Eindhovenaren echter een stuk minder goed. Er werd dit seizoen slechts één keer gewonnen op vreemde bodem.

Beide ploegen beschikken over een nagenoeg fitte selectie en trappen zaterdag om 19.45 uur af. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Berben.

Overwegend Bewolkt

7°C

Oss

Overwegend Bewolkt

Wind: 11.27 km/h

 

Neem ook eens een kijkje op:

FacebookTwitterInstagram

 


Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.